Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €5 korting

Ontvang tal van exclusieve aanbieding, heerlijke recepten en interessante thee-weetjes. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang €5 korting.

View our privacy policy and termen

Bestellingen worden verzonden op maandag, woensdag en vrijdag

Argentijnse Maté

€8,95
Argentijnse Maté
18 in stock
Verzending 1-5 werkdagen
Gratis staaltje thee Bij bestellingen vanaf 40 euro

Rechtstreeks uit Argentinië: Yerba Maté: de Zuid-Amerikaanse Powerdrank.

Het drinken van Maté, of Yerba Maté in het Spaans is al jaren goed ingeburgerd in Zuid-Amerika en zeker niets nieuws. Bij ons is het een opkomende hype. In Zuid-Amerika is het net zo normaal als een kopje koffie of thee bij ons ontbijt. Hoewel maté al zo oud is, werd het nog niet zo heel lang geleden aangeraden door de Argentijnse overheid in de strijd tegen de hoge alcoholismecijfers in het land. Maté heeft net als andere kruiden ook verschillende goede eigenschappen, dankzij de anti-oxidanten, vitaminen en mineralen die in de plant te vinden zijn. Bij koud weer wordt de drank warm geserveerd (lees gerust: heet!) en bij warm weer wordt er vaak een koude variant van klaargemaakt. Ondanks de hoeveelheid cafeïne die erin zit, drinken kinderen het ook vaak met sinaasappelsap of limonade. In tussentijd is het drinken van maté een ritueel geworden waar samenhorigheid centraal staat. Een enorm sociaal gebeuren en dat horen bij Thee met een Verhaal dan ook heel graag. Je drinkt het altijd samen, met familie of vrienden… als iemand jou een kopje maté aanbiedt is dat een enorm compliment. 

Het eerste kopje maté kan vrij bitter zijn, maar dat wordt opgelost door het kruid verschillende keren de infuseren. Het bitterste is voor de gastheer of gastvrouw. Je kunt een hele dag drinken van een kopje maté, door deze steeds opnieuw op te gieten – totdat de smaak helemaal verdwenen is. 

Lokale tribes in Argentinië (en bij uitbreiding in bijna geheel Zuid-Amerika) drinken de maté ook nog steeds voor zijn helende eigenschappen. Zo wordt aan het kruid toebedeeld dat het het immuunsysteem versterkt, het bloed zuivert en het lichaam ontgift. Uiteraard is het geen wondermiddel, maar in combinatie met een gezonde levensstijl is het een mooie, lekkere bijkomstigheid. Bovendien geeft het ook een oppepper, het is dus wel niet ideaal om deze ’s avonds te gaan drinken.

Zetadvies: 1 koffielepel per tas – 100°C ) 6 à 10 minuten laten infuseren.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Twijfel je over een thee?
Twijfel je over een thee?
Geen probleem! Neem contact met ons op voor gratis advies.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »