Over Jessica

Hallo, ik ben Jessica en ik ben theesommelier…

Als jonge dertiger en mumpreneur heb ik al een heel pad afgelegd van Vertaler-Tolk naar herborist tot theesommelier met een eigen theelijn en bakstenen winkel in Aarschot. Thee is mijn passie omdat het mij persoonlijk geholpen heeft om mijn gezondheid terug in balans te brengen, maar ook omdat het mensen rust brengt en verbindt. Mijn liefde voor thee is begonnen na een opleiding door onder meer de bekende Britse theespecialist Jane Pettigrew, maar de echte vonk is overgeslagen na een intensieve opleiding bij theemeesteres Mei Lan Hsiao. Dankzij haar ben ik officieel ingewijd in de Chinese Tea Arts en mag ik mij met trots een gecertifieerd ‘Tea Sommelier' noemen.

Thee met een Verhaal…

Groene thee, zwarte thee, gele thee, witte thee, Oolong thee, donkere thee, Matcha, fruitinfusies, kruideninfusies, kinderthee… thee komt in een waaier van geuren en kleuren, van zachte tot intense smaken, van helende tot krachtige eigenschappen… elke thee heeft een verhaal. De absolute constante in mijn project ‘Thee met een Verhaal’ is de focus op de pure en kwaliteitsvolle thee. Ik heb een nauw contact met theeboeren uit Indië, Japan en China waar ik mijn thee rechtstreeks aankoop. Via een professionele ‘cupping’ selecteer ik de beste theestaaltjes en maak ik heel geduldig en zorgvuldig mijn keuze.

To the moon and back…

Ik vind het heerlijk om te experimenteren en zelf theemengelingen en infusies te maken. "To the Moon and Back" bijvoorbeeld heb ik gemaakt voor een speciaal persoon, maar ik heb ook een ‘Teo Collectie’ ontwikkeld, een gezonde en suikervrije theelijn voor kinderen. Bij elke eigen creatie hoort een passend verhaal en dit verhaal wil ik zoveel mogelijk delen.

Een theeceremonie bijwonen of een persoonlijk theepakket samenstellen? Een theekaart samenstellen voor een restaurant, hotel, brasserie of B&B? Een lezing of workshop over Matcha thee of de ins en outs over de Britse Afternoon Tea volgens de regels van de kunst? Ik gids u met veel plezier door uw persoonlijke theeverhaal.

Welkom bij Thee met een Verhaal!

Groetjes, Jessica.

Webdesign by
Bezoek onze webshop