Bestellingen worden verzonden op maandag, woensdag en vrijdag

Wie is Thee met een Verhaal?

Ik verkoop geen thee, maar ik verkoop momenten thee-tijd,” zeg ik altijd als mensen mij vragen wat ik nu precies doe of wanneer de vraag komt hoe je van thee een bedrijf kunt maken. Aangenaam, ik ben Jessica Van Humbeeck en ik ben theesommelier. Wat ik het liefste doe? De Verhalen van de Thee vertellen.

Als jonge dertiger en volbloed ondernemer heb ik al een hele weg afgelegd van zakelijk vertaler -tolk, copywriter naar herborist en theesommelier, met een eigen thee merk: Thee met een Verhaal. Ondertussen vind je onze  doorverkooppunten in verschillende winkels over heel Vlaanderen en uiteraard op deze online shop.

Thee is mijn passie, maar ook mijn steun en toeverlaat in moeilijke momenten, ja, net zoals thee is voor de Engelsen. Toen ik het moeilijk had met mijn gezondheid en om mijn weg te vinden, was “thee” daar, het bracht mezelf en mijn leven terug in balans. Thee brengt niet alleen rust, het verbindt ook mensen. Zo veel meer dan de, op water na, meest gedronken drank ter wereld dus!

Mijn liefde voor thee begon na een eerste opleiding door onder meer de bekende Britse theespecialiste Jane Pettigrew, maar de echte vonk sloeg over bij de theesommelier opleiding bij theemeesteres Mei Lan Hsiao. Dankzij haar ben ik officieel ingewijd in de wondere wereld van de Chinese Tea Arts en mag ik mezelf met trots een gecertifieerd theesommelier noemen. In Londen, bij The British School of Etiquette, leerde ik de kneepjes van het vak om een authentieke Britse afternoon tea te verzorgen. Geen High Tea, maar een echte afternoon tea. Met scones, clotted cream, finger sandwiches… en dat vertaalden we naar ons concept Thee met een Verhaal, inclusief de etiquette die erbij hoort.

Thee met een Verhaal…

Groene thee, zwarte thee, gele thee, witte thee, Oolong thee, donkere thee, Matcha, fruitinfusies, kruideninfusies, kinderthee… thee komt in een waaier van geuren en kleuren, van zachte tot intense smaken, van helende tot krachtige eigenschappen… elke thee heeft een Verhaal. De absolute constante in mijn project ‘Thee met een Verhaal’ is de focus op de pure en kwaliteitsvolle thee. Ik heb een nauw contact met theeboeren uit India, Japan en China waar ik mijn thee rechtstreeks aankoop. Via een professionele ‘cupping’ selecteer ik de beste theestaaltjes en maak ik heel geduldig en zorgvuldig mijn keuze.

To the Moon and Back, Me-Time & Love Yourself…

Ik vind het heerlijk om te experimenteren en zelf theemengelingen en infusies te maken. "To the Moon and Back" bijvoorbeeld heb ik gemaakt voor een speciaal persoon, maar voor mezelf maakte ik de me-time toen ik het erg nodig had. Bij elke eigen creatie hoort een passend verhaal en dit verhaal wil ik zoveel mogelijk delen.

But First, Tea!

In augustus 2018 bracht ik mijn theeboek "But First, Tea" uit. Met dit boek wil ik jullie het verhaal van de thee nog meer laten ontdekken, door naast de verhalen, ook simpele recepten te delen die voor iedereen haalbaar zijn. Zo kun je makkelijk een moment thee-tijd met jezelf creëren, of dit moment delen met anderen. Reserveer nu jouw exemplaar via onze webshop.

Op kerstavond 2018 kwam voor het eerst mijn programma “Thee met een Verhaal” op EclipsTV om jou nog verder mee te kunnen nemen in de theebeleving.

Mag ik jou mee op theereis nemen doorheen de Verhalen van de thee?

  • Thee met een Verhaal BVBA

    Gijmelsesteenweg 5
    Aarschot, Belgium 3202

    Get directions →

    Aarschot, Belgium

Tea Society

Tea Society

Maandelijks thee abonnement waar jij als eerste onze nieuwe smaken ontdekt.

Workshops

Workshops

Van een klassieke theedegustatie tot een heuse Deluxe Afternoon Tea Experience. Welke workshop wil jij volgen?

Opleidingen en Lezingen

Opleidingen en Lezingen

Zelf theesommelier worden? Op een laagdrempelige manier, online of offline, krijg je bij ons een doorgedreven opleiding theesommelier, van thee types tot de verschillende theeceremonies.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »