Bestellingen worden verzonden op maandag, woensdag en vrijdag

Thee workshops, theedegustaties en opleidingen theesommelier bij Thee met een Verhaal

Naast het kopen van heerlijke thee, kun je Thee met een Verhaal ook boeken voor een ware theebeleving of een van de thee workshops en degustaties. Eén keer per jaar starten we ook een nieuwe groep voor de opleiding theesommelier. Wist je trouwens dat we onze opleidingen en workshops ook online aanbieden? Hierover binnenkort meer. Hieronder vind je een overzicht van onze theebeleving, workshops en opleidingen. 

Theebeleving

Deluxe (Royal) Afternoon Tea Experience

Voor een speciale gelegenheid een echte Britse etiquette expert inhuren om een ware deluxe (Royal) afternoon tea of cream tea te serveren? Jessica doet niet liever. Verwacht je aan een heerlijk staaltje Britse traditie met een wolkje etiquette, zoals het een Downton Abbey stijl afternoon tea, of een traditionele afternoon tea in een chique Brits hotel betaamt.

Deze theebeleving is te boeken vanaf 15 EUR (cream tea) en 25 uur (afternoon tea) per persoon. Meer weten? Contacteer ons. 

Er bestaat ook een kinderfeestje variant: Princess Afternoon Tea, een workshop kidiquette, verkleed- en theepartijtje. Jouw dochter waant zich voor 1 dag een echte prinses.

Prijs: 15 EUR/kind.

Opleidingen

Theesommelier opleiding basis

Over thee valt veel te vertellen én veel te leren. Als gecertifieerd thee experte geeft Jessica een praktijkgerichte opleiding waarin je start met de basis. Je hebt zeker al gehoord van zwarte thee, groene thee, witte thee, oolong thee of kruideninfusie. Maar wat is net het onderscheid? Wat is gele thee of donkeker thee? We gaan kijken, ruiken, voelen, proeven én luisteren naar het water, opgieten en afwegen. In deze interactieve cursus bespreken we ook de ceremoniële of rituele connotaties in bepaalde culturen. Theesommelier Jessica gidst je naar een perfect gezet kopje ‘thee met een verhaal’.

Praktisch

Onze opleiding Theesommelier bestaat uit 12 contactmomenten van een volledige dag (1x per maand). De fysieke lessen vinden plaats op zaterdag. De online lessen kunnen gevolgd worden op jouw tempo en start je wanneer je maar wil. Er start een nieuwe groep in september 2020.

Voorafgaand aan elke startdatum, wordt er ook een initiatiedag voorzien, waarop je kunt komen kennismaken met de leerstof.

De prijs hiervoor is 95 EUR/dag. Pas als de alle 12 sessies hebt gevolgd, krijg je een attest dat je de opleiding hebt gevolgd. Dat attest is je paspoort naar het verder ontdekken van de theewereld. Nadien worden er ook nog verschillende masterclasses georganiseerd.

Meer weten? 

Master Class: Deluxe Afternoon Tea. Etiquette

In samenwerking met The British School of Etiquette (Benelux)

Workshops

Hieronder vind je een overzicht van al onze theedegustaties en workshops. Deze worden regelmatig georganiseerd op locaties in heel Vlaanderen en Nederland. Wil je graag iets organiseren voor jouw familie en vrienden, jouw team, jouw organisatie of in jouw zaak? Dat kan vanaf 8 personen. Contacteer ons voor de mogelijkheden en boekingen.

Ontdek thee met al je zintuigen

Ideaal voor de beginnende theedrinker of mensen die losse thee willen leren kennen en ontdekken. We proeven tijdens deze degustatie 6 verschillende theesoorten, van witte thee tot en met kruideninfusies. Je krijgt daarbij de theeverhalen te horen van onze theesommelier. Elke deelnemer gaat naar huis met een goodie bag.

Prijs: 25 EUR/persoon. 
Voor grotere groepen voorzien wij graag een voordeeltarief.

Reis rond de Wereld in 5 Theeën

Van Marokkaanse muntthee, via matcha uit Japan, naar een echte Amerikaanse Sweet Tea. Tijdens deze unieke theedegustatie leer je de 5 traditionele manieren van theezetten uit verschillende theelanden. Een ideaal theemoment voor jezelf of om samen met een vriend(in) te doen. Voor elke deelnemer is een goodie bag voorzien.

Prijs: 25 EUR/persoon
Voor grotere groepen voorzien wij graag een voordeeltarief.

SpecialTEA: Theedegustatie met verschillende soorten specialty tea

Wist je dat… alle “echte” theesoorten van dezelfde plant komen? De Camellia sinensis. En dit plantje staat tijdens deze degustatie volledig in de kijker! We proeven 6 verschillende theesoorten, van elk koninkrijk van de thee 1: witte thee, groene thee, zwarte thee, oolong, gele thee en donkere thee (puehr). Maak kennis met de wondere wereld van de echte thee en de bijbehorende verhalen. Voor elke deelnemer is er een goodie bag voorzien.

Prijs: 25 EUR/persoon
Voor grotere groepen voorzien wij graag een voordeeltarief.

Homemade Iced Tea, Limonades & Theecocktails

Zelf aan de slag met homemade ijsthee, homemade limonades en theecocktails? Dat is kinderspel! Tijdens deze workshop leer je zelf hoe je aan ijsthee, limonades en theecocktails begint. Je gaat naar huis met 5 concrete recepten en heel wat inspiratie om zelf creatief aan de slag te gaan. Voor elke deelnemer is er een receptenboekje en een goodie bag voorzien.

Prijs: 35 EUR/persoon
Voor grotere groepen voorzien wij graag een voordeeltarief.

Start 2 Matcha

Matcha, niet zomaar een hype van gezondheidsgoeroes en bekende mensen, maar een heerlijke groene thee uit Japan met heel wat mooie eigenschappen en waar een hele mooie cultuur rond hangt. Naast de klassieke Japanse zetmethode en het verhaal van de Japanse ceremonie, maken we ook nog 2 andere heerlijke drankjes met matcha en krijg je een extra recept mee naar huis. Voor elke deelnemer is er een goodie bag voorzien en een samenvatting met 3 heerlijke matcharecepten.

Prijs: 20 EUR/persoon
Voor grotere groepen voorzien wij graag een voordeeltarief

Workshop Royal Afternoon Tea en Britse Thee Etiquette

Afternoon tea, niet te verwarren met high tea, is wellicht een van de meest geweldig gebruiken van de Britten. Henry James omschreef dit al zo in mijn boek “Portrait of a Lady”. We bereiden samen de afternoon tea, met scones, échte clotted cream, finger sandwiches en zoetigheden voor, en krijgen daarbij verschillende verhalen mee over oude gebruiken, geschiedenis en etiquette van afternoon tea. Daarna gaan we heerlijk genieten. Een top theemoment om samen te delen in ons Afternoon Tea Salon. Elke deelnemer krijgt een goodie bag en een receptenboekje mee naar huis.

Prijs: 50 EUR/persoon
Wij voorzien graag een voordeeltarief voor grotere groepen

Etiquette workshops

Sinds 2018 is Jessica Van Humbeeck gecertifieerd Etiquette trainer voor The British School of Etiquette, en in september 2019 opende ze de Benelux tak van deze etiquette school.

Meer info vind je hier. 

Follow @thee_met_een_verhaal


Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »